28 de gen. 2014

ADEU A PETE SEEGER, CANTANT I COMPANY COMPROMÈS I SOLIDARI

Pete Seeger
 | 28 Enero 2014

Avui ens hem assabentat  de la mort de Pete Seeger, el cantautor americà, deixeble del gran Woody Guthrie el pare de la cançó compromesa als USA. La vida de Pete Seeger ha estat la d’un cantant dedicat a recopilar la cançó “folk” especialment del seu país però també de la resta del món.

Altrament Pete Seeger ha estat un home solidari i compromès amb totes les causes dignes, per les quals va utilitzar sense embuts les seves cançons. Ell va ser també compositor de grans himnes de progrés com és el mundialment reconegut “We Shall Overcome”.



Pete Seeger va cantar als treballadors i al sindicalisme als USA, quan això no era massa ben vist. Desprès va mobilitzar-se contra la guerra del Viet-nam. Es va destacar en la lluita pels drets civils, i darrerament als seu més de 90 anys encara continuava lluitant, ara per la causa ecologista contra la contaminació als Grans Llacs del nord del USA.

Però Seeger també va estar molt a prop nostre, va ser l’introductor de Raimon als Estats Units, i l’any 1971 va venir a cantar a Terrassa en un recital que el govern franquista va prohibir. Posteriorment podem  recordar-lo cantant a la “Festa de Treball” del PSUC on va fer una interpretació en francès, la llengua original, de “La Internacional”. Finalment va venir per celebrar els 50 anys de Raimon com a cantant, quan ja tenia uns 90 anys.



Seeger també estava vinculat a la historia de l’Espanya republicana, especialment amb el món de les brigades internacionals, i en homenatge a la XV Brigada, la brigada “Lincoln” va fer mundialment famós el cant “Viva la Quince Brigada”.




Ara desprès d’una llarga i intensa vida ens ha deixat per sempre l’home bo i honest anomenat Pete Seeger. Fins sempre company solidari.!!

Ampliació sobre biografia Pete Seeger:
http://www.nuevatribuna.es/articulo/cultura---ocio/fallece-pionero-folk-estadounidense-pete-seeger/20140128130403100346.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada