12 d’abr. 2011

Aniversari de la República i lluita contra les retallades



                                                 Himne de la II República

El proper dijous,14 d’abril, farà 80 anys de la proclamació de la II República Espanyola. La II República va ser un petit espai de temps, dins de la història d’Espanya,  on els valors de la democràcia, la llibertat, la justícia social i la solidaritat  van ser hegemònics. Posteriorment l’aixecament feixista, la Guerra Civil, i els llargs anys de la dictadura franquista.

Durant tots aquells anys el records viscut o no de la República va ser una llum que es va mantenir com a ideal de la idea de democràcia de tots qui van lluitar contra el franquisme.

Ara desprès d’anys de democràcia cal recordar la II República com un primer intent, que no va poder ser, de modernitzar el país. Però avui els valors republicans de lluitar per la igualtat, per la llibertat i per la justícia social continuen vigents.

En aquest 14 d’abril del 2011 la millor forma de reivindicar els valors democràtics de la República passa per sortir al carrer, juntament amb els treballadors públics per manifestar-nos contra les retallades del Govern de CiU, de la dreta que només vol governar en benefici dels mes rics i alhora que atempta contra els serveis públics com son la sanitat i l’ensenyament públics. Cal donar una resposta contra aquesta dreta que vol eliminar el nostre encara reduït estat del benestar.

Per tant aquests dijous lluitem contra les retallades i recuperem les millors essències de l’ideal republicà:
A les 18 hores tots a la Plaça de Sant Jaume

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada