28 d’abr. 2011

MAS i les retallades: A qui vols enganyar?

Li cal una dutxa freda

L’Artur Mas i el seu “govern dels millors” va pensar que seria molt fàcil aplicar la seva política neoliberal , i culpabilitzar a la crisi, a l’anterior govern tripartit que l’havia deixat endeutat, i al govern central. I que fent un “poti poti” de tot plegat aconseguir el seu objectiu i beneficiar els seus grans aliats,  els “lobbies”  econòmics dels país.

Però a l’Artur Mas l’ha traït la seva prepotència, va anunciar retallades a dojo, sense establir prioritats, en funció de la seva repercussió social, i alhora fer-ho des de la prepotència més descarada. Així el conseller  Boi Ruiz anunciava les retallades sanitàries alhora que demanava que la gent es fes d’una mútua privada, i ho adornava tot dient que això beneficiaria que haguessin menys aglomeracions en els centres públics. I la consellera Rigau ho feia en relació als pressupostos per les escoles públiques alhora que oferia noves línies a escoles concertades de l’Opus que segreguen per sexes. I per acabar-ho d’adobar, el propi President Mas anunciava per celebrar els seus cent dies de govern que eliminaria l’Impost de Successions, la qual cosa només beneficiava als poc molt rics.

Artur Mas va aconseguir un estrany record una gran mobilització, reflex del malestar socials, a només 100 dies d’estar al govern. Aquesta resposta agafa per sorpresa al nostre prepotent President i intenta començar una sèrie d’actuacions per distreure al personal. Que si pacte fiscal, que si el govern de l’Estat que no ens paga, etc. I per últim anuncia que es replantegen les retallades fins desprès del 22 de maig.

El senyor Mas vol enredar a la ciutadania. Les retallades ja estan en marxa i l’únic que vol l’Artur Mas és fer passar el temps, i les eleccions municipals, per anunciar els aspectes més durs. Ell mateix i els seus consellers ho diuen “ho aturem de moment per dialogar”. Però si ja tenen la decisió pressa !!. El que tracten és d’evitar una gran mobilització els dies 1 i 14 de maig i poder evitar pagar un preu en les municipals. Com anunciar retallades als hospitals, quan el seu candidat a Vilanova i la Geltrú porta com a primer punt del seu programa el.lectoral la posada en marxa del seu hospital? Com evitar que no acusin al senyor Trias de voler fer a Barcelona la mateixa política de retallades que Mas preconitza per Catalunya?. Passar temps, però sense renunciar a res. Desprès del 22 de maig, mans lliures per a retallar, amb l’ajut si cal del PP al Parlament.

Ho han dit i se’ls hi ha vist el llautó per totes bandes. Com quan anuncien la rebaixa del tram de l’IRPF que el govern tripartit va imposar a les rendes més altes. Desprès de la “cagada” de l’anunci del conseller de torn, l’Artur Mas especifica que de moment no, que es farà al llarg de la legislatura. ES A DIR QUE LA FARÀ.

Crec que hem d’intentar continuar el moviment mobilitzador del 14 d’abril i que va desbordar la plaça de Sant Jaume. Només una forta mobilització l’1 de maig, amb els sindicats “ Per l’Ocupació i contra les retallades”, i el 14 de maig en una gran mobilització social “ Contra les retallades i en defensa dels serveis públics” i un càstig en les municipals del dia 22 de maig, en especial a Barcelona, ens ajudarà a que la prepotència s’esvaeixi, i puguem obligar a aquest govern a canviar de rumb i evitar les retallades indiscriminades i la prepotència. Que Mas entengui, d’una vegada, que no si val retallar per a la majoria i beneficiar a la minoria mes benestant. Que no li deixarem fer aquesta política antisocial.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada