15 d’abr. 2011

El 14 d’abril ha estat un gran dia de mobilització



                                             I la plaça es va desbordar


Aquest dijous ha estat un dia que espero sigui important per la societat catalana. Milers de treballadors públics, sindicalistes i ciutadans han sortir al carrer per dir un gran NO a la política de retallades del Govern d’Artur Mas.

En només tres mesos, el govern de CiU ha aconseguit una unitat de sectors molt diversos de la societat catalana en contra de les seves propostes de retallades.

Només es cop catalogar de incapacitat i supèrbia i prepotència l’actitud d’uns governants que han pensat que la ciutadania era menor d’edat. Potser el gran nombre de vots que varen rebre el hi va pujar la seva gran egolatria. Però la gent s’ha revolta davant d’una forma d’actuar de “ordeno y mando”. I davant sens dubte la manca de sensibilitat d’anunciar retallades a dojo, mentre rebaixava els impostos als mes rics.

La Plaça de Sant Jaume s’ha omplert avui  com mai l'havia vist. Hem estat milers les persones que no hem pogut entrar a la plaça, per cridar-li a Mas i al seu conseller Boi Ruiz, caldria fer un monument a aquests home per la capacitat de fer emprenyar a tot el sector de la sanitat, la seva dimissió. I passa a només tres mesos de les eleccions. Qui ho podria fer pitjor.

“El Govern dels millors” s’ha demostrat com el “govern dels prepotents i els incapaços”. Cal però que no ens deixem enganyar per les seves maniobres, que se’ns dubte intentaran per trencar la unitat que avui s’ha viscut al carrer.

Cal continuar perseverant. L’1 de Maig els sindicats han de donar el segon cop, amb una gran manifestació en defensa de la ocupació estable i contra les retallades. El 14 de Maig cal fer una gran mobilització social, que caldrà preparar amb cura, per tal d’aconseguir una gran manifestació social. I el 22 de Maig a les Eleccions Municipals cal que tothom sigui conscient de a qui es vota. Avui molts dels manifestants sens dubte van donar el seu vot a les Eleccions Autonòmiques a Artur Mas, d’altres potser no van votar o van votar en blanc. Cal ser conseqüents i conscients i per tant actuar en tot moment amb coherència. I això també val per els col·lectius, com el dels sanitaris, els metges, els ensenyants, el conjunt de treballadors públics que avui han comprovat que la ciutadania era solidaria amb la seva crida en defensa dels serveis públics i dels seus drets laborals i professionals. Ells han de ser conseqüents i participar ara en les mobilitzacions socials en defensa dels drets socials de la ciutadania a uns serveis públics de qualitat i per la defensa de l’Estat del Benestar. Units guanyarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada