6 de juny 2011

“Frente Amplio”, en Gaspar Llamazares te raó


Gaspar Llamazares

(Publicat en castellà a Nueva Tribuna el 15 de juny de 2011)
Sempre he pensat que en Gaspar Llamazares era una “rara avis” de l'espectre polític. Es un polític d' esquerres de debò que no necessita fer "escarafalls" per demostra-ho. Te uns plantejaments coherents, és flexible i pragmàtic, però sense trair mai les seves posicions. Crec que ha fet més per la imatge de IU que ningú, i crec que la seva defenestració de la direcció de IU va ser un error i un greu pas enrere.

Ara en Gaspar crida a crear un “front ampli” de tots els progressistes, crec que una vegada més te raó. En aquest moment de temporal de la dreta a tot l’estat, cal que la esquerra i els progressistes de veritat conflueixin en una alternativa política i electoral vàlida per a tots aquells que no volen la dreta ni les polítiques de dretes.

Crec que la creació d’un front ampli progressista, un front roig-verd és necessari i a més és el moment oportú, ara que el PSOE, i el també el PSC a Catalunya, passaran per un llarg període de crisi, derivat de les seves politiques de dretes. Es el moment de dir a molts  electors progressistes i també votants socialistes que una altre alternativa política realment d’esquerres i de progrés, és possible.

Aquest “front ampli” on haurien de confluir la gent de IU Abierta d’en Gaspar i altres sectors de IU, la gent ecologista d’EQUO i l’espai ecologista que estan creant, i la gent d’Espai Plural, que s’ha conformat a l’entorn d’ICV i d’altres organitzacions polítiques, juntament a molta gent independent i progressista i fins i tot militants socialistes desencantats, és avui necessari, per constituir juntament amb les organitzacions sindicals, és a dir la esquerra social, el baluard de defensa front la dreta.

Aquest “ front ampli” també ens interessa a la gent d’esquerres, ecologistes i progressistes de Catalunya, necessitem tenir aliats a l’Estat, gent que comparteixi amb nosaltres, conceptes com la reivindicació republicana, federal, esquerrana i ecologista. Ara és sens dubte el moment i la oportunitat per fer-ho, per afrontar amb una certa il·lusió i voluntat de lluita les eleccions generals del 2012

                                                           clicka "El pueblo unido jamas será vencido"


2 comentaris: