28 de set. 2016

PSOE: EL COP DELS TAHURS


Felipe González l'inductor


nuevatribuna/29 de Septiembre de 2016


El PSOE ha entrat en una greu crisi. No hi ha dubtes que Pedro Sánchez ha comès errors, el principal ha estat no haver optat per la preferència d'un pacte amb Podem i establir una proposta regeneracionista que pogués comptar amb l'abstenció de Ciutadans. Però aquest error no ha estat en solitari culpa seva, en tot cas la seva culpa ha estat la indecisió en fer una clara opció per l'esquerra.
En el PSOE des de l'inici hi ha hagut una part important de les seves “baronies” ajudades des de l'exterior de la direcció per personatges com especialment Felipe González, que li han establert a Pedro Sánchez unes línies vermelles impossibles de complir. Ni votar al PP, ni pactar amb populistes ni nacionalistes, ni anar a noves eleccions, els tres NO, que han limitat tota la capacitat de maniobra al secretari general del PSOE.

No hi ha dubte que hi ha gent al PSOE que enyora el temps passat i la seva hegemonia en l'esquerra, volen tornar a un passat que no retornarà. Per això el seu afany de denigrar a Podem i la nova esquerra.
La situació al PSOE s'assembla molt a la del partit laborista però pitjor, ja que Sánchez no és Corbyn. El dirigent laborista britànic ha optat per enfrontar-se a la situació econòmica i social amb posicions d'esquerra, i en contra seva hi ha hagut una revolta dels parlamentaris però al Congrés del partit s'ha ratificat l'opció de Corbyn.

Corbyn el laborisme cap a l'esquerra
En el PSOE sembla que els dirigents que s'alineen en la tradició “felipista” clarament escorada cap a la dreta i amb bona connivència amb els poders fàctics, han actuat com a veritables “tahurs” per fer caure a Sánchez. Han utilitzat tots els seus ressorts i poders, per fer una veritable confabulació per fer-ho caure pel seu pecat de negar-se a facilitar l'elecció de Rajoy.
La situació ha culminat amb un veritable atemptat intern al partit que ja es venia preparant però que ha esperat el moment oportú després de les eleccions gallegues i basques. El que es precisava era evitar que Sánchez optés pel recurs de demanar opinió a les bases que són més partidàries de les seves polítiques i li podrien donar un nou suport que deixaria en evidència els seus adversaris. Així han utilitzat la tàctica del “cop d'estat”. A la crida d'un Felipe González que actua com l'amo del PSOE, els mitjans de comunicació afins com “El País” i tots els propis de la dreta s'han tirat a la jugular de l'actual secretari del PSOE, i s'ha combinat amb una dimissió en massa dels representants dels barons a l'executiva, per plantejar la necessitat de dimissió de Sánchez i el seu grup dirigent.

No hi ha dubte que amb els “tahurs” del vell PSOE l'esquerra ha quedat desarborada per un temps. La dreta corrupta de Rajoy i el PP tenen una bona època d'hegemonia per davant. I l'esquerra s'enfronta amb gravetat al seu futur després de defraudar de forma greu als seus votants i als desitjos de canvi de la classe treballadora i la resta de capes populars.

Pedro Sánchez la victima del cop d'estat al PSOE





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada