14 de maig 2011

Avui Festa ciutadana contra les retallades

                                                   On esta el Coscu?

El matí d’aquest dissabte 14 de maig, Barcelona ha estat una festa de la ciutadania. Desenes de milers de ciutadans i ciutadanes han desfilat pel centre de la ciutat per donar suport a la convocatòria “ Contra les retallades, en defensa dels serveis públics”.  Sota la espina dorsal del sindicalisme confederal, i del moviment veïnal, més de 200 associacions han fet seva la convocatòria i els treballadors i els ciutadans han donat una gran resposta.

Només portem 4 mesos de govern de CiU, i la societat està revoltada. No valen excuses, no val intentar retallar els drets dels ciutadans, retallar el dèbil l’estat del benestar del que gaudim , al mateix temps que es regalen rebaixes d’impostos al mes rics. A quedat clar que el 2govern dels millors” es una fal·làcia. Un Govern ha de tenir prioritats, i no valen retallades a tort i dret. Cal fer prioritats. I com es pot tenir la desvergonya de retallar en la sanitat, en l’educació, en els serveis socials en nom d’un suposat dèficit i alhora eliminar l’Impost de successions pels mes rics. Aquest govern que te molt vots al darrera governa per un pocs privilegiats.

Per sort la societat catalana encara es capaç de reaccionar, i demostra que un sector de la ciutadania està disposat a defensar les conquestes socials, pròpies dels drets de ciutadania.

Aquesta mobilització socials que va començar amb la protesta de mes de vint mil treballadors públics, va continuar el 1er de Maig en la manifestació sindical i avui en una gran mobilització social, que ha estat un exemple de civisme.

Avui he fet el trajecte des de la Plaça Urquinaona fins al Parc de la Ciutadella darrera de les pancartes dels companys de la Federació de Serveis per la Ciutadania (FSC) de CCOO, i seguit dels companys de la Sanitat del mateix sindicat. Com sempre, paga la pena  manifestar-se enmig dels companys i companyes del sindicat.

Ara només falta culminar la mobilització el proper diumenge 22 de maig, tot castigant a les urnes a les opcions de dretes que volem intentar liquidar els serveis públics. Per tant el proper 22 de maig cal “Votar als qui s’oposen a les retallades i defensen els serveis públics”. Cal coherència entre la mobilització i el vot. Que no ens enganyin, cal donar un toc de càstig al actual govern de dretes de la Generalitat, com a millor forma de evitar que duguin endavant la seva política de retallar l’estar social a Catalunya.

Amb els companys de la Federacio de Serveis a la Ciutadania de CCOO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada